Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 20-07-2010 21:31:33
Geldzaken & Recht

Postuum geld laten betalen.

Vladja,
al was er een volmacht, dan is vervallen en had dus niet gebruikt kunnen worden; ergo: onbevoegd gehandeld. hetzelfde geldt voor een en/of rekening. zoals al vaker aangegeven is het geld op een en/of rekening eigendom van degene die het er op gestort heeft of ten wiens behoeve het is gestort. dat zal niet ten behoeve van de drukker geweest zijn.

erik,
de bank kan deze transactie niet zomaar terugdraaien. onzinnig antwoord dus.

vandenbosch,
voor een faillissement heb je een steunvordering nodig. uw advies is dus uit de lucht gegrepen. er kunnen weliswaar meerdere erfgenamen zijn, maar die hebben gezamenlijk 1 vordering. daarnaast zal een faillissement er zeker niet voor zorgen dat het geld terugkomt. een goed ondernemer heeft eerst nog bij de belastingdienst en een bank een post openstaan. die gaan in de regel voor. daarnaast vraag ik mij waar je de advocaat van wilt betalen. zeker als je het faillissement hebt laten aanvragen kun je die kosten niet meer op de drukker verhalen. daar draaien dus de erfgenamen voor op. kortom: onnodig zwaar advies en niet praktisch.

overigens zal ts niet de enig erfgenaam zijn aangezien hij spreekt over een overleden schoonmoeder van de drukker. de drukker zal dus gehuwd zijn met een kind van de overledene, ergo: er zijn minstens 2 erfgenamen. anders moet ts het maar met haar man uitzoeken.