Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-07-2010 23:24:23
Voeding & Gezondheid

Muggen probleem

Met shiling oil ,die je in de toko kan kopen,de delen die boven de dekens uitkomen insmeren en van de takken van de eucaliptusboom een leuk decoratief bloemstukje maken en naast je bed zetten.mits je daar niet allergisch voor bent.succes.~*natascha*~ schreef op woensdag 21 jul 2010, 13:38: ik ben allergisch voor muggen en ze weten me de laatste paar weken elke keer te vinden.
door de jaren heen al heel wat dingen geprobeerd, maar meer tips zijn van harte welkom!

ik heb in de voor- en achtertuin citronella planten staan, maar inwrijven met die bladeren heeft niet veel nut, idem met de citronella kaarsjes, sticks en sprays. volgens mij trekken die muggen zich er niks van aan, want steken doen ze toch wel, zelfs door m'n kleding heen.
een stekker ding op de slaapkamer, zo'n blauwe lamp met roostertje, zo'n irritant ding met hoge pieptoon, een ui naast m'n bed; boeit ook niet. een klamboe trekken ze zich ook niks van aan, vinden dan toch een gaatje of wachten tot ik slaap en per ongeluk tegen het gaas kom te liggen.
tot ik naar bed ga heb ik de ramen een stukje tegen elkaar open met een hor er strak voor, voor een beetje tocht. met een ventilator op mezelf gericht kan ik niet slapen, hoger gericht word ik alsnog gestoken, maken ze gewoon een omweg ofzo? van een vriendin van me heb ik een spray uit duitsland gekregen, maar die werkt maar tot 2 uur.
knoflook ben ik ook allergisch voor, dus dat kan ik niet eten om ze weg te houden. gebruik wel van de apotheek 100 mg thiamine hci tabletten (vitamine b1), maar die werken nog niet. heb voorheen al vitamine b geslikt zonder resultaat, maar was een lagere dosis...

als ik eenmaal gestoken ben, begin ik met een allergie pil (telfast), aspivenin als de plek nog niet te groot is voor het grootste opzetstukje, flink wat menthol gel (apotheek) en dan rekverband er omheen om de zwelling en wrijving (met als gevolg meer zwelling) tegen te gaan. menthol gel met rekverband moet ik regelmatig opnieuw doen want zodra de koeling stopt begint de pijn weer heviger te worden. tussendoor ook koelen met van die koelpads. op deze manier kan ik de zwelling behoorlijk verminderen, maar het trekt wel door naar m'n spieren en de pijn duurt gemiddeld een dag of 5 / 6, dan nog enkele dagen dat het jeukt, en dan eindelijk over... dit moet toch korter kunnen??? tegen de tijd dat ik er bijna vanaf ben, komt de volgende aanval, zit nu op m'n 3e ronde.
azijn erop geprobeerd, doet ook niks af, idem met de zalfjes die je zo bij de drogist kan kopen. aardappelschil lijkt alleen wat te doen tegen de jeuk, maar die menthol gel werkt wel veel beter. hogere dosis allergie pillen mag niet (heb al een hoge dosis), maar zou het dus wel geweldig vinden als ik de duur kan verkorten zodat ik dus niet meer zo lang last heb na een beet.
door heel dat ritueel zijn de zwellingen niet meer zo erg als vroeger, maar nog steeds heel erg vervelend...

wie weet er nog een optie voor het weg houden en behandeling?
ik las al iets over tiger balsem, maar hoeveel en waar moet je dan smeren (aangezien je dat niet in je gezicht kan smeren)?