Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-07-2010 11:19:03
Auto & Vervoer

Betaald voor reparatie, die niet uitgevoerd is

Goedemorgen, en bedankt voor jullie reacties. nu zie ik dat mijn eerste antwoord niet goed gekomen is, dus dat wordt nogmaals tippen voor mij.
gisteren heb ik geprobeerd zoveel details (en frustraties) als mogelijk weg te halen en mijn verhaal simpel te houden. nu probeer ik op jullie vraag een antwoord te geven. op de vraag of de distributieriem wel vervangen is of niet:
volgens factuur wel:
code p00000831v0 distributieset euro 241,18
code p0005750wy riem euro 26,53
verder staat nog onder op factuur:
opmerkingen: svp over 1000 km terugkomen voor controle olielekkage.

trouwens, het gaat om peugeot 307, xs 1.4l, bouwjaar 2005

na eerste reparatie had ik geen twijfels over en ook geen vragen. ik ben met die auto twee weken later gekomen ter controle van de olielekkage. toen begon het verhaal…

de baliemedewerker heeft mij verteld dat: ‘ de olie lekt op de koppakking tussen motorblok en verpakkingskop. de olie komt vervolgens onder afdekkap op distributieriem te recht waardoor de riem kappot gaat. de koppakking moet vervangen worden. om die te kunnen vervangen, moet die distributieriem weer uitgehaald worden en dus ook vervangen. hij vond dat heel vervelend voor mij, maar door die olielekkage vervalt mijn garantie op distributieriem per direct, want als die riem nu kappot gaat, dan is dat in verband met die lekkage en niet met de riem zelf.’

nou ik ben een vrouw die auto kan rijden, olie controleren en toevoegen, water controleren en dan houdt het zo’n beetje op. dus mij kun je in principe vertelen wat je wilt, en ik geloof dat dan ook nog…. (nu niet meer trouwens)

ik vond dat heel raar verhaal dat die niet direct hadden kunnen zien dat er een lekkage is, maar ik geloofde dat die auto lekkage heeft. dus ging ik voor mijn huis olie controleren. mijn buurman kwam en ik heb ik het verhaal verteld wat ‘aan de auto kappot was’. hij ging onder de auto op zoek naar lekkage, maar ja er is nergens een druppel olie te vinden. hij is met mij naar een andere garage gegaan, waar hij zelf al 30 jaar de klant is en de eigenaar een goede kennis van hem.

eigenlijk wilde ik vooral graag weten hoe serieus is die olielekkage en ik twijfelde of die distributieriem wel goed gezet was. maar, ik ging echt niet vanuit dat die riem niet eens vervangen was!!! eerlijk mensen, het gebeurd mij en ik kan het nog steeds niet geloven! ik heb er geen woorden voor.

dus, die tweede garage heeft mij laten zien dat die riem niet vervangen is en ook laten zien hoe een nieuwe riem eruitziet en die riem in mijn auto eruitziet. het goede nieuws is: er is überhaupt geen olielekkage. auto is in erg goede staat, er moet verder niks aan gebeuren. behalve natuurlijk: distributieriem moet echt vervangen worden.