Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-07-2010 09:37:11
Auto & Vervoer

Vrijdag-middag file

Katja,
maar als die mensen die allemaal lease-autos rijden nu eens 's nachts gaan werken, dan zijn je klanten er ook! er is toch al sprake van een 24 uurs economie. en werkend nederland zonder leaseauto kan normaal doorrijden en op tijd op het werk zijn. en de leaserijders (die over het algemeen in de baas zijn tijd reizen en niet in eigen tijd) zijn ook tevreden. ze kunnen meer doen in dezelfde of zelfs minder tijd.

mij valt vaak op dat ik aan de kant moet voor een overhaaste leaserijder zodat die op op tijd thuis kan zijn terwijl ik minstens, zo niet meer, kilometers maak dan een gemiddelde leaserijder. en daar kan ik niets aan doen, mijn baas wil mij gewoon minstens tussen 8.30 uur en 17.30 uur zien. ik kan die afspraak dus niet wijzigen. en als ik dan een keer op vrijdagmiddag vrij heb wil ik ook wel eens een weekendje weg. en inderdaad: je kunt in de meeste huisjes of hotels pas rond 15.00 uur terecht. dus dan ben ik halverwege de middag op de weg. maar als de leaserijders nu eens gewoon tot 17.30 uur zouden werken, zou ik daar in elk geval al geen last meer van hebben.

overigens is het ook een feit dat het merendeel van de leaserijders de leasebak alleen gebruiken om van a naar b te rijden en weer terug. eigenlijk volstrekt overbodig dus.

overigens ben je vaak niet verplicht een leaseauto te nemen. of heb je de bijtelling in je salaris laten doorberekenen? dan ben je het natuurlijk aan jezelf verplicht.