Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fotoflex
fotoflex - 30-07-2010 14:28:31
Geldzaken & Recht

Ongevraagde publicatie

Opmerkelijk!
normaal gesproken huurt een fotograaf figuranten in om tot zo'n resultaat te komen. dat heeft te maken met het uiterlijk (gefeliciteerd, leuk gezin!), waar de foto voor nodig is en om problemen als deze te voorkomen.
om in één keer zo'n geslaagde opname te maken, is een hele prestatie. zo'n foto komt dan natuurlijk in het portfolio en zal van daaruit, voor verschillende doelen gebruikt worden.
hoe vaker dat gebeurt, hoe meer de foto oplevert, maar stel u daar niet teveel van voor, van een financiële vergoeding zal geen sprake zijn en het zoeken van een oplossing in die richting zal onvermijdelijk tot teleurstelling leiden.
de foto verwijderen van het internet is onmogelijk, u heeft zelf weer een link geplaatst, maar na verloop van tijd wordt de opname gedateerd en zal niet meer gebruikt worden.
mijn suggestie; vraag de fotograaf om een grote afdruk als vergoeding.
hij zal dat, fatsoenshalve, nauwelijks kunnen weigeren.
u heeft dan een familieportret zoals je dat niet vaak ziet, met een leuk verhaal voor de kleinkinderen!