Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 03-08-2010 01:28:20
Geldzaken & Recht

Kun je meerdere makelaars je huis laten verkopen?

Dag mir,

ben je er 100 % zeker van dat je met hem geen mondelinge afspraak hebt aangegaan om je woning te verkopen? want ook een mondelinge afspraak is rechtsgeldig.
de opstartkosten betalen mag m.i. al gezien worden als een opdracht tot verkoopbemiddeling.
zoals marcel al aangeeft is het niet gebruikelijk dat je meerdere makelaars op één object zet. doch wanneer hij je nog geen bemiddelingsvoorwaarden heeft gegeven of anderszins heeft aangeduid wat zijn voorwaarden zijn dan zou je het kunnen wagen. anders brengt hij nog kosten en courtagederving in rekening als een andere makelaar je huisverkoop bemiddelt. waar de laatste dan ook een prijskaartje aan hangt.

je zou de huidige makelaar kunnen polsen hoe deze daar over denkt.
heeft hij het goed met je voor en werkt hij uitsluitend lokaal, dan zal hij het mogelijk niet erg vinden dat je nóg een makelaar op de job zet. doch ik betwijfel het in hoge mate. kijk uit!

hardware error man.