Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vl
vlekbanjer - 04-08-2010 10:03:00
Geldzaken & Recht

Servicekosten retour bij overlijden bewoner

Bedankt voor je reactie marcel. dat vindt de woningbouwvereniging ook, maar in het huurcontract staat: “bij het einde van de huur vindt een eventuele verrekening als bedoeld onder e. (verschillen tussen de werkelijk gemaakte kosten en de door de huurder als voorschot betaalde bedragen) zo spoedig mogelijk plaats. bij een dergelijke verrekening wordt ervan uitgegaan dat per kalendermaand een twaalfde deel van de jaarlijkse kosten wordt gemaakt.”

in de afgelopen drie jaren zijn de als voorschot betaalde bedragen voor de servicekosten, steeds veel hoger geweest dan de werkelijk gemaakte kosten. dit in beschouwing genomen, maar gelet ook op de feiten dat:
- de in de woning aanwezige warmtemeters nagenoeg geen ver-
bruik aangaven;
- de servicekosten bij de aangekondigde huurverhoging van juli
2010 niet of nauwelijks stijgen en ook in 2009 niet gestegen zijn;
- de in rekening gebrachte voorschotten evenmin (naar beneden)
zijn aangepast bij de huuraanpassingen in de afgelopen drie jaren;
mag verondersteld worden dat ook in (de eerste 4,5 maand van) 2010 een teveel aan voorschot door de woningstichting is ontvangen. (de huur is per 10 mei 2010 opgezegd).
ik heb ook aangegeven dat ik geen afstand doe van mijn rechten (of plichten) als de eindafrekening in 2011 onverhoopt hoger (of lager) uitvalt.
de woningbouw zou mij gelet op de term "zo spoedig mogelijk" dan toch een "voorschot" moeten kunnen uitkeren?