Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 04-08-2010 10:10:41
Geldzaken & Recht

Servicekosten retour bij overlijden bewoner

Vlekbanjer,
nee dat kunnen ze niet. ze kijken op het eind van het jaar of de servicekosten voldoende waren om de service te kunnen betalen. de servicekosten zijn dus eigenlijk voorschotbedragen. na afloop van het kalenderjaar zal de jaarrekening opgesteld worden en zal blijken of er bijbetaald moet worden of dat er geld teruggestort kan worden.

zouden ze wel een voorschot gaan werken, dan klopt de jaarrekening uiteindelijk niet meer. er is dan namelijk tijdens het boekjaar geld verdwenen. boekhoudkundig gaat dat dus fout. ook als er onverhoopt een te groot voorschot uitgekeerd is, moet de woningbouw dan maar zien het geld terug te krijgen. lukt dat niet, dan draaien de overige bewoners daar uiteindelijk voor op. omdat de woningbouw ook met die belangen rekening moet houden, zullen ze geen voorschot uitkeren.

zo spoedig mogelijk betekent dus niet binnen (zeg maar) 3 maanden, maar na afloop van het boekjaar en vaststelling van de jaarrekening.

vandaar dus mijn advies om de rekening nog een tijdje aan te houden.