Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mariegh
mariegh - 04-08-2010 10:41:42
Geldzaken & Recht

Servicekosten retour bij overlijden bewoner

Even een bericht van de servicekostencontroleur van een grote huurdersvereniging: voor servicekosten wordt altijd een maandelijks voorschot ingehouden bij de huur. pas aan het einde van een jaar is bekend hoeveel er werkelijk aan servicekosten (stoken, electra, schoonmaak, lift, rioolreiniging enz.) is uitgegeven. wettelijk heeft een verhuurder dan nog tot juli van het daarop volgende jaar de tijd om een totaalafrekening te maken en voor te leggen aan de vertegenwoordigers van de huurders, vaak een -vereniging of bewonerscommissie. die bekijken de opgave op rechtmatigheid (breek me de bek niet open!) en vervolgens wordt het teveel terugbetaald of het tekort geind. een goede huurdersvereniging bekijkt dan ook of het voorgestelde voorschot klopt met de gemaakte kosten en stelt zo nodig een bijstelling voor. dat jouw broer vorig jaar teveel betaalde, is nu jammer maar niet meer terug te draaien: lakse huurdersvereniging?
voordat alles rond is, is het gauw september. ikzelf zit momenteel midden in de overleggen over de afrekening van 2009.
dus je begrijpt dat ook pas in de 2e helft van volgend jaar het teveel ingehouden voorschotbedrag kan worden terugbetaald als de werkelijke servicekosten bekend zijn. uiterlijk 31 juli 2011 vind ik dan netjes.