Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

genius
genius - 04-08-2010 21:29:49
Huishouden & Energie

Mierenzuur verdunnen, hoe?

Hallo hrdwerrorman,

onderstaand heb ik gevonden op:http://people.zeelandnet.nl/epzoi/mierenzuur/mierenzuur.htm">klik

het maken van de juiste concentratie
mierenzuur is te koop als een oplossing met een concentratie van 65% of van 85%. de eerste is direct bruikbaar, de laatste moet eerst verdund worden tot 60% of 65%.
bescherm ogen, neus, mond en kleding bij het maken van de verdunning! (zie “veiligheidsmaatregelen mierenzuur” en “veilig werken met organische zuren”). zorg dat de wind in uw rug staat, en zorg voor een goede vlakke ondergrond.
mierenzuur 85% zit in een fles van een liter. neem een lege fles van anderhalf of twee liter, en schrijf hierop met een watervaste viltstift: mierenzuur 60% + de datum, liefst op een etiket. doe in de grote fles ongeveer 420 ml water. vul dan langzaam aan met één liter zuur 85% (de hele fles). als u minder nodig heeft dan 1,4 liter, is dat geen probleem, want ook de 60% oplossing is uitstekend houdbaar. vandaar dat etiket met opschrift.
als u de plastic flessen (1 liter) van het mierenzuur bewaart, kan het ook als volgt: doe in een lege fles 300 ml water, en kras de 85% op het etiket door, vervang het door 60% en de datum. vul de fles daarna verder aan met mierenzuur 85% uit een nieuwe fles.

succes,

g.