Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 05-08-2010 13:31:51
Huishouden & Energie

Mierenzuur verdunnen, hoe?

@ genius:

via je links vond ik toch in de interessante artikelen wat tips m.b.t. varroamijt bestrijding. iets waar tegenwoordig iedere imker mee te maken heeft.

het artikel waar je naar verwijst op pag. 16, is exact hetzelfde als wat je al in je eerste reactie aangaf, zij het dat de 1 liter 60 % methode er niet bij staat. de mengverhouding is bij 1,4 liter en 1 liter in dat 1-e artikel overigens dezelfde.

ook de tip om bij het mengen van zuur in water met de rug naar de wind te gaan staan, vond ik een goeie. eerder draaide ik mezelf bij het overgieten uit de 5 ltr jerrycan in 1 liter flessen mezelf wel wanneer ik het benauwd kreeg, maar eigenlijk is dat dan te laat. eerder nadenken is dan het devies.

de tip om bij buitentemperaturen onder de 15° c. met 85 % zuur te werken neem ik ter harte. eerder gebruikte ik bij dergelijke temperatuur een groter verdampingsvilt (op maat geknipte bierviltjes) doch soms bleek dat er dan nóg niet voldoende zuur verdampt werd uit de horizontale nasserheider verdampers welke ik gebruik.

ik hoopte ook op reactie(s) van iemand die in de chemie met mol heeft leren rekenen, om na te rekenen welke mengverhouding juist is: 300 ml water op 700ml 85 % zuur of 220 ml water op 780 ml 85 % zuur om 1 ltr 60 % zuur te verkrijgen.