Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-08-2010 20:42:28
Garantie & Verzekeringen

Bepaling dagwaarde van een auto

Hekla,

je bent niet verplicht om gebruik te maken van je all risk dekking om de schade te verhalen. aar kan je ook vanaf zien en het zelf verhalen op de tegenpartij. dit is ongebruikelijk, maar gewoon wettelijk toegestaan.

het vervelende is dat er nu al een een rapport ligt van een expert. de weg, die je kunt bewandelen is om zelf een expert op eigen kosten in te schakelen en deze onafhankelijk van het al liggende rapport een total loss waarde vast te laten stellen. deze expertise moet je zelf betalen en krijg je niet vergoed. ook niet van de tegenpartij.

dan dien je met dat rapport (als het gunstig uitvalt) een claim in bij de wa-verzekering van de tegenpartij om vergoeding van schade en geeft aan dat je geen gebruik wilt maken van jouw casco-dekking, maar rechtstreeks zaken wil doen met de tegenpartij. ze zullen proberen om je naar je eigen verzekering te duwen, maar dan is het een kwestie van poot goed stijf houden en volhouden.

wettelijk zijn ze verplicht om - op grond van de verplichte wa-dekking - de schade te regelen.

als je nog vragen hebt, lees ik die morgen wel.

vladja