Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-02-2005 16:02:42
Huishouden & Energie

Hond eet poep

het is een grote misvatting dat wanneer een hond poep eet, hij iets in z'n eten tekort komt. allemaal verhalen van horen zeggen die op geen enkel (wetenschappelijk) onderzoek berusten!


stop dus maar met vuile pens, eierkoeken, enz. geef je hond gewoon een goed voer waar alles in zit. tegenwoordig zijn alle (kant en klare) hondenvoeders van een goede samenstelling en compleet.


eén van de beantwoorders gaf al aan dat dit gedrag waarschijnlijk in de jeugd ontstaan is. een hond is van nature zindelijk. pups verlaten het nest om daarbuiten hun behoefte te doen. als de fokker de pups daartoe niet de gelegenheid geeft en zelf ook nog eens verzuimt de ontlasting op te ruimen, dan went een pup er aan om tussen de ontlasting te spelen en te slapen. uit nieuwsgierigheid gaat hij met de ontlasting spelen en eet het dan ook vaak op. zo wordt vaak deze gewoonte ontwikkeld.


inderdaad, de hond vindt het lekker (het is meestal niet schadelijk, tenzij de andere hond een ziekte onder de leden heeft), terwijl wij mensen er met afgrijzen naar kijken.


een eenmaal aangeleerde gewoonte afleren is zeer moeilijk, niet alleen voor mensen maar ook voor honden. je moet er voor zorgen dat je hond nooit meer de kans krijgt om ontlasting op te eten, aan de lijn dus! kom je de uitwerpselen van een andere hond tegen, dan ruikt je hond dat vaak al van een afstand. afleiden en er voor zorgen dat je zelf iets veel lekkerders bij je hebt is de enige remedie. mocht je dit niet lukken en je blijft je ergeren aan het gedrag van je hond, raadpleeg dan een gedragstherapeut bij jou in de buurt.


veel succes er mee!


melyanna (gedragstherapeut voor honden)