Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2010 15:45:58
Garantie & Verzekeringen

Bepaling dagwaarde van een auto

De schade is vastgesteld door een expert op een bepaald bedrag. dat bedrag zal de rechter aanhouden en geen extra onderdelen etc., bovenop dat bedrag toewijzen voor vergoeding.

in deze zaak is de total loss afgewikkeld op basis van schadevergoeding met behoud (van het "wrak). dan krijg je alleen een bepaald bedrag van de verzekeringsmaatschappij uitgekeerd. het wrak vertegenwoordigt ook een bepaalde waarde, zodat de totale schadevaststelling hoger is, dan alleen dat bedrag.

was de schade uitgekeerd zonder behoud van het "wrak", dan was er buiten het bedrag van de verzekeringsmaatschappij ook nog de "wrak"-waarde uitgekeerd (door de opkoper) en had jouw zoon meer geld in handen gekregen om een andere auto te kunnen kopen.

de totale werkelijke dagwaarde van de auto is geen ca. € 5.900,--, maar € 5.900,-- + waarde wrak.

een aankoopprijs is "wat de gek ervoor over heeft". in de aankoopprijs zit behalve de auto mogelijk nog een stuk garantie, kosten van afleveringsbeurt/rijklaar maken (en daar worden rare bedragen voor berekend), overschrijven kenteken, etc. kosten, die met de waarde van de auto niets te maken hebben.

de prijzen, die op internet terug te vinden zijn, zijn vraagprijzen, niet verkooprijzen.

schadevergoeding valt onder het civiele (burgerlijk recht) recht en dat is een ander verhaal dan het strafrecht (inname rijbewijs onder artikel 5 wegenverkeerswet), dat zich bezig houdt met overtredingen en misdrijven. het feit dat hij een overtreding heeft gemaakt verhoogd niet het berekende schadebedrag van de auto.

jouw zoon is bovendien met de aangeboden schadevergoeding akkoord gegaan.

dit is maar autoschde. hoe wordt de letselschade geregeld? dat is veel belangrijker.

vladja