Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-08-2010 04:05:40
Computers & Telefonie

Perforen van 4 gaatjes

Als het @kreeftje niet lukt om 4 gaatjes op de juiste afstand voor een 4-rings-ordner te perforeren, dan kàn de oorzaak zijn dat de bank niet a4-papier gebruikt.
a4 is 297 mm hoog (210 mm breed) en "kwarto" en "legal" zijn minder hoog, pinfeed is iets hoger (24 pins die elk op 1/4 inch afstand staan, dus 8 inch = 8 x 2,54 cm) en folio is zelfs veel hoger : verschillend maar meestal 34 cm hoog.
als u de 888-methode probeert met a4-papier (voor particulieren is bijna niets anders meer te krijgen) zou het goed moeten gaan.
maar ook zo: vouw het papier dubbel en teken een streepje op 8 cm van de vouw. hou dat streepje precies voor het midden-markerinkje van de perforator.
maar als je dat "gepiel" met lineaal en vouwen een paar keer hebt gedaan, dan zal je verlangen naar een viergaatsperforator voor enkele €. iets voor verjaardag, sint of kerst?
en als je er dan eenmaal een hebt, dan koop je voor allerlei toepassingen graag vierringsmappen, zéker voor toepassingen waar je vaak moet bladeren, want die scheuren minder vaak uit.
maar dan zijn we waarschijnlijk wel een jaar of zo verder!