Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lord_dolle - 11-08-2010 14:40:10
Huishouden & Energie

Hoe los ik vergruizing van het voegsel op?

Een bekend probleem bij tegelvloeren lijkt mij. ik ben dan wel geen exper op gebied van vloeren edoch het uitbikken van alle voegen kan juist veroorzaakt hebben dat de rest eerder is losgekomen dan normaal. de opmerking dat er een te kalkhoudende specie is gebruikt is een zeer correcte. die verhoudingen luisteren erg nou.

je kunt gemakkelijk controleren of er meerder tegels losliggen door erop te tikken, dan wel met je knokkels dan wel met een houten steel van een hamer ofzo. geen ijzer gebruiken, beschadig je alleen maar je vloer mee. je merkt vanzelf het verschil klikt het hol /dof dan kan je ervanuit gaan dat het los zit of er loze ruimte onder bevind. een hardere "tock" betekend dat het vastligt. dat geluidverschil heeft te maken met overdracht van contactgeluid.

hoe het geheel op te lossen.... tja, vraag dat aan een ervaren tegelzetter / vloerenboer. maar wees op bedacht dat verkopers willen verkopen, ook al heten ze adviseurs.

succes