Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-08-2010 12:02:55
Garantie & Verzekeringen

Bepaling dagwaarde van een auto

stand van zaken tot nu toe betreffende gehanteerde lage dagwaarde ditzo.
na sinds juni hiermee bezig te zijn geweest lijk het of er nu geluisterd wordt . er is iemand van de claim services regelmatig met mij in contact "antwoord ditzo:
volgens de schadehersteller wilden uw zoon de auto graag houden. als ik het expertiserapport lees maak ik op dat er alles aan gedaan is
om de auto te kunnen laten herstellen. volgens de schadehersteller mocht de auto tot een bedrag van bijna € 6.000,00 hersteld worden.
dit betekent niet dat de dagwaarde € 6.000,00 is. je hebt namelijk ook nog een restwaarde (waarde van het wrak). ik kan niet inschatten wat
deze waarde is, dat ligt helemaal aan wat een opkoper wil bieden maar zal misschien rond de € 1.000,00 a € 1.500,00 zijn.
in dat geval zal de dagwaarde rond de € 7.000,00 a € 7.500,00 zitten. de auto had dus met de onderdelen welke u zoon heeft geleverd economisch total-loss gegaan.
ditzo kent echter een gelijkwaardige autogarantie. dus de expert moet deze waarde dan verder bepalen. in de meeste gevallen ligt deze waarde hoger dan
de vastgestelde dagwaarde.
ik kan nu helaas gezien de vakanties van de betrokken partijen niet beoordelen of de schadehersteller of de expert nalatig zijn geweest.

hier is uitgelegd dat voor -indien er akkoord was gegaan met een total loss waarde er nooit -een gelijkwaardige auto voor het bedrag van total loss en restwaarde( wat de opkoper er voor wil geven, de allerhoogste schatting( wat ik betwijfel of een handelaar er voor geeft, het is busines ook voor hem) gekocht had kunnen worden. dit in strijd met de gelijkwaardige auto garantie van ditzo. gelijkwaardige auto garantie: bedrag dat nodig is om na total loss een auto te kopen van hetzelfde merk, type, bouwjaar, uitvoering en kilometerstand als de verzekerde auto. uitgangspunt daarbij is 110% van de verkoopwaarde volgens de koerslijst van de anwb." de financieele schade- buiten schuld ontstaan- zou aanzienlijk zijn.ook de manier van berekenen is aangekaart.in het rapport van de schade expert - met vakantie- staat niets vermeld over de hele gang van zaken.met de rug tegen de muur om het verlies zoveel mogelijk te beperken – na hierop attent te zijn gemaakt – is gekozen voor zelf nieuwe/2e hands onderdelen aangedragen om het geschatte schade bedrag omlaag te brengen, zodat de autoscade uitkwam op het bedrag van € 5.932,34, net onder de total loss waarde.er was dan in ieder geval de auto terug, benadrukt dat het of een verlies dat zeer aanzienlijk was buiten schuld te moeten incasseren of de total loss waarde door middel van aangeleverde onderdelen omlaag te brengen tot reparatiewaarde, eigenlijk "geen vrijwillige keus"dus.volgens de medewerker van ditzo is het geenszins de bedoeling dat de heer [edit redactie: financieel de dupe wordt inzake deze.het geheel is al besproken op managementsniveau en er wordt gekeken/gezocht naar een voor alle partijen aanvaardbare oplossing.
ik hoop dat de zaak een happy end kent maar blijf jullie op de hoogte houden