Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2010 02:56:06
Geldzaken & Recht

Rente incasso

Klopt, u heeft helemaal niets aan deze aflossingsregeling. het geld bent u kwijt en de schulden nemen alleen maar toe.

als u een laag inkomen heeft en de wsnp in gaat, zal de eisende partij meestal naar zijn centen kunnen fluiten. dat geeft u de ruimte om een afkoopregeling te treffen.

een afkoopregeling werkt zo:
u biedt dan aan om bijvoorbeeld 7.500 euro (15%) te betalen; deze som moet u dan vooraf ergens bijeen schrapen en direct betalen. de schuldeiser is daarmee veel voordeliger uit dan met de wsnp en zal waarschijnlijk eieren voor zijn geld kiezen, terwijl u meteen van het grootste deel van uw schulden af bent, zonder jarenlang in armoede te moeten leven.

als deze afkoopregeling niet mogelijk is en u dus alleen nog de schuldsanering over houdt, hoeft u deze niet in nederland te doen. in engeland duurt de hele procedure slechts een jaar, in frankrijk 18 maanden, terwijl u in nederland waarschijnlijk rond die tijd pas kunt beginnen, om dan nog 3 jaar armoede te lijden. google eens naar "schulden tourismus". als u klaar bent met uw schuldsanering, blijft het ook nog 5 jaar lang in het bkr staan. vandaar dat een afkoopregeling over het algemeen veel beter is.