Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 17-08-2010 02:24:28
Voeding & Gezondheid

Behandeling wespensteek

@ knoop en druifje:

een wesp heeft geen weerhaakje aan de angel.
weet je het verschil wel tussen een bij en een wesp? vaak worden bijen voor wespen aangezien en omgekeerd. zelf bij mensen waarbij je beter onderscheid zou mogen verwachten.....

@ brekemol:

zoals al opgemerkt, wanneer je allergisch blijkt te zijn, vlug naar een dokter voor een anti-histaminica spuit.

maar normaal: je moet jezelf zien te dwingen er niet aan te krabben of te wrijven, dan is het 's avonds of de volgende dag over. ervaring.

je kunt zelf niet overal zuigen, b.v. in het puntje van je neus. dat is mij eens overkomen, evenals op m'n kop en in de nek. niet altijd is er iemand in de buurt om te zuigen. uitzuigen is ook zinloos, want het gif (van bijen en wespen is dat praktisch hetzelfde) wordt zeer snel opgenomen. daar weten allergiepatienten over mee te praten.

een wesp kan net zo vaak steken als ze wil, omdat ze geen weerhaakje aan de angel heeft. een bij heeft dat wel en daarom wordt de gifblaas, die net als een hartspier autonoom kan pompen, uit het achterlijf van de bij gerukt. de bij gaat daarom dood na steken.

het is wel zaak de gifblaas met angel van een bij zo snel mogelijk te verwijderen, want de blaas pompt nog een tijdje gif onder je huid. hoe eerder, hoe minder gif in je body.

met je nagel kun je die angel met gifblaas zo van je huid wegschuiven. dus niet vastpakken! dat geldt dus alleen voor een bijensteek.

zelf wordt ik geregeld door een bij gestoken. we hebben er zo'n 350000 als hobby-imker.

hardware error man.