Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-08-2010 16:53:33
Geldzaken & Recht

Rente incasso

Petra66 schreef op woensdag 18 aug 2010, 15:50: af gelopen maand heeft mijn ex-man via schuldsanering ruim 9000 euro ingelost. vraag word mijn schuld nu ook lager, moeten ze dit bij mij inhouden?dit klinkt naar een afkoopsom, uw man zit dan dus niet in de wsnp, want dat is de allerlaatste mogelijkheid, als er geen andere weg meer is. het resterende bedrag is dan kwijtgescholden, zoals boven omschreven.

een aan uw ex-man kwijtgescholden bedrag van u nogmaals eisen vind ik een vreemde gang van zaken. zoek in ieder geval een professionele schuldhulpverlener op en bespreek (indien moglijk) met uw ex-man wat er van zijn kant geregeld is. volgens mij heeft de schuldeiser geen recht meer om dat bedrag van u te eisen, aangezien het om een gemeenschappelijke lening lijkt te gaan, die blijkbaar is kwijtgescholden.

de rente slaat overigens helemaal nergens op en hoeft u niet te betalen. de maximale rente die rechtmatig kan worden geeist is de http://nl.wikipedia.org/wiki/wettelijke_rente">wettelijke rente.