Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-08-2010 06:21:01
Voeding & Gezondheid

Wie heeft er ervaringen met de essence trainingen

Het is een tijdje geleden dat ik de essence training gevolgd heb en afgemaakt, dus de 4 daagse training!

de eerste 2 dagen ging het redelijk, dag 3 had ik de volledige toko door.
vooral met de disciplinaire tactieken;
* een geintegreerde airco in het plafond bewust boven de deelnemers waardoor je het megakoud krijg en misschien ga je beter luisteren;
* als je bij hoge nood naar het toilet moet dan moet je lang wachten voordat je weer binnen mag;
* er worden vragen gesteld die je moet beantwoorden in kleine groepjes zowel in de grote groep, al geef je je antwoord dan wordt je de mond gesnoerd wanneer je te eerlijk wordt.
* alle dagen wordt de training gevolgd in een lokaal waarvan de ramen zijn geblindeerd, dus er komt geen zonlicht binnen alleen kunstlicht van de tl-lampen.
* de roostertijden verschillen enorm, de eerste dag begint s'avonds tot 's nachts laat, de laatste dag begint 's morgens vroeg tot 19:00.

tijdens de dagen wordt er af en toe nog verteld dat ook terminale patienten veel belang hechten aan de essence, omdat ook zij (één of meerderen) de training gevolgd hebben en er zich geestelijk beter voelen... een heel mooi sprookje en zullen zeker wel mensen geweest zijn die dit verhaaltje serieus namen, maar als een mens in zijn laatste levensfase zoveel pijn heeft (geestelijk/lichamelijk) dan denk ik niet dat men even gaat google-en voor een essence training.

de aangegeven website geeft absoluut geen overeenkomst met de echte training. de laatste trainings-dag is ook het meest triest voor woorden.
de eerste 3 uurtjes is eigenlijk de afronding, daarna komt er heel toevallig groep met mensen die ook dezelfde essence training gevolgd hebben plus de sourcetraining.
al zijn er tijdens de essence training bijvoorbeeld 15 man die 4 dagen aanwezig zijn dan komen er in ineens keer 30 man (dus 2 op één) en die gaan vertellen hoe geweldig de uitwerking is van de source. meerdere malen wordt er gevraagd of je daarin mee ga en dat je je nu al moet inschrijven anders ben je straks veel te laat. aan het begin van de dag wordt eerst heel duidelijk gezegd dat je de essence fantastisch gevolgd heb, zodra de source-gangers ook er bij zijn wordt er meerdere malen gezegd dat je nog lang niet klaar ben en dat je de source heel hard nodig heb!
de essence is al rond de € 700,- de source kost een goede € 1000.-. en al kan je het niet betalen dan mag je het ook in termijnen aflossen. echt fantastisch dus niet.


gelukkig ben ik niet dom geboren, dus net zo snel dat ik erbij was was ik ook heel graag weg!
mocht het zo zijn dat je zelf persoonlijke hulp nodig heb, bel naar het maatschappelijk werk voor een afspraak of ga naar de huisarts voor een verwijzing naar de psycholoog.
desnoods zijn er in de boekhandel meerdere zelf-hulp-boeken, in allerlei soorten. mocht je niet tevreden zijn met je boek dan heb je teminste altijd nog de kassabon en het boek om je geld terug te vragen. want bij essence is er een prachtig systeem, eerst heel wat afspraakjes voordat je je geld echt terug krijg.

er zijn veel mooie dingen in het leven, maar de essence training is echt geld weggooien!!

en dit schrijf ik alleen maar om mijn medemens te waarschuwen en dat ben ik zeker verplicht.