Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 20-08-2010 12:02:44
Huishouden & Energie

Persil eco power wasmiddel - verkooptruc ?

Leuk die milieubewuste 'regels' maar voor velen van ons niet geschikt. kleinigheidje, het staat niet op de verpakking !!

mensen met lage weerstand, allergie voor huisstofmijt, ademhalingsproblemen, schimmelinfecties, ouders van kleine kinderen en ouderen doen er verstandig aan om op 60 graden te wassen. bacterien, schimmels, ziektekiemen, huisstofmijt enz. blijven onder de 50 graden in het wasgoed zitten en kunnen zich zelfs verspreiden naar de rest van je wasgoed dat je bijvoorbeeld wel op 60 graden hebt gewassen.

om je wasmiddel eco power te noemen omdat je er mee op 20 graden kan wassen vind ik zo achterlijk. je kunt namelijk met elke wasmiddel op 20 graden wassen. of het verstandig is betwijfel ik. je wasmachine zit in no-time vol vetluis en echt bevorderlijk voor je gezondheid is het ook niet.

over 2 jaar zijn we daar allemaal serieus mee geconfronteerd omdat we een nieuwe wasmachine aan hebben moeten schaffen of omdat we vreselijk ziek zijn geweest en is deze eco hype ook weer over. ik ben hartstikke milieubewust maar niet ten koste van mijn gezondheid. wassen op 20 graden gaat wel degelijk ten koste van je gezondheid.

tien cent extra betalen voor een pak fairtrade rijst zit er voor velen niet in. als we 15 euro per jaar kunnen besparen door onze gezondheid op het spel te zetten doen we dat braaf.