Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pl
ploeff - 20-08-2010 14:30:44
Computers & Telefonie

1 x klikken

@potato: er is nog een andere manier.
sleep het ikoon van het bureaublad naar de snelstartbalk. daar hoef je maar eenkeer op het betreffende ikoon te klicken om het programma te starten.
de snelstartbalk is het linker gedeelte onderaan het scherm, aansluitend op de start-knop. daar heb ook utils zoals de rekenmachine, firefox, notepad (of kladblok), de tekstverwerker en ultrsnap, een progje om (een deel van) een scherm naar bijv. de tekstverwerker te copiëren.
voordeel: déze programma's starten snel op en die gebruik ik vaak zo even tussendoor. op het bureaublad wil ik niet dat programma's "per ongeluk" starten.
@mimi40: de verkenner start ook op als je op de e drukt terwijl je de windos-toets (linksonder, tussen ctrl en alt) ingedrukt houdt. werkt even makkelijk als elk ander éénknops-commando. zo ook win-f voor zoeken.
zo zijn er nog een heleboel andere toestcombinaties. die heb ik op een papiertje, want die wil ik niet onthouden. en de alt-codes voor bijz. tekens heb ik op een smal strookje die boven de functietoetsen liggen. een aantal veelgebruikte ken ik uit mijn hoofd, maar niet alle 56 die op mijn strookje staan (er zijn er nog veel meer!)
en tenslotte: je kunt ook bepaalde "macro's" onder diverse functietoetsen programmeren, al-dan-niet in combinatie met shift, ctrl, alt en win, maar daar is deze reactie niet ruim genoeg voor om dat uit te leggen. stel die vraag maar eens op een van de fora van hccnet, computer idee of zo.