Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 25-08-2010 23:52:19
Voeding & Gezondheid

5 jaar niet naar de tandarts hoe zit het met de kosten

Ik ben zelf meer dan 12 jaar niet naar de tandarts geweest.en ben ook aleen maar heengegaan omdat ik tegen een glazen pui aanliep en hierdoor een deel van een voortand afbrak, dat was mijn wake-up call.

voor de nieuwe zorgverzekeringswet in 2006 kon je alleen aanspraak maken op de "tandarts"verzekering als je aantoonbaar naar de tandarts geweest was ander moest er eerst gesaneerd worden alvorens je weer geaccepteerd werd.

vanaf 2006 hoeft dit niet meer omdat tandheelkundigezorg niet meer in het basis pakket zit behalve tot 18 jaar.

bij de meeste verzekeraars kun je uit een aantal tandheelkundige verzekeringspakketten kiezen en afsluiten die verschillende behandelingen deels, volledig of tot eenbepaald bedrag vergoeden.

bij een meeste tandartsen moet je direct na behandeling betalen waarna je zelf de rekening moet opsturen naar de verzekeraar zodat je de behandeling deels of volledig vergoed krijgt.

voor de verzekeraar is het dan ook niet meer te controleren of je ook daadwerkelijk eens per jaar naar de tandarts bent geweest,je kunt immers vergeten zijn de rekening op te sturen(en dat hebben de verzekeraars het liefst) en deze zal dan gewoon uitkeren tot het maximumbedrag waar je voor verzekerd bent.
zijn de kosten hoger dan moet je daar zelf voor opdraaien.
let wel op de zeer uitgebreidepaketten met hoge vergoedingen, dan zijn vaak aanvullende voorwaarden van toepassing zoals een verklaring van de tandarts over de staat van het gebit

in mijn geval waren de kosten van het herstel ruim 1600 euro,ik was zelf verzekerd tot een bedrag van 450 euro,het overige heb ik zelf moeten bekostigen

ik ga tegenwoordig 2 keer per jaar naar de tandarts en soms 3 keer en heb aan de vergoeding van 450€ ruim voldoende.