Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 27-08-2010 21:15:25
Computers & Telefonie

Outlook traag met opstarten

[quote=wilcoagnes schreef op vrijdag 27 aug 2010, 19:46]als ik op mijn computer outlook wil starten duurt het ontzettend lang voor dat mijn programma compleet is opgestart en de post binnen komt.ik werk met windows vista vista home premium service pack 2.en mijn beveiliging is van mcafee. vroeger ging het een stuk sneller. alvast hartelijk dank.

ok - laten we ons op outlook zelf concentreren en er vanuit gaan dat de rest van de pc wel in orde is..

meest voorkomend oorzaak: de pst is te groot geworden. (beste oplossing: kleiner maken door dingen te verwijderen en te compacten, een na beste oplossing is om een unicode-enabled/large pst te nemen (olk2003+ ofzo), of outlook 2010 nemen met time sort order in je gebruikte views).

verder: teveel com add-in's in outlook, de pst is (intern) teveel gefragmenteerd, meerdere psts (olk2002/xp+), heuristic / behavioural module van je virusscanner heeft moeite met bepaalde plugins (python modules spring to mind), of vast nog wel meer mogelijkheden..

je zou zelf wat dingen uit je pst kunnen verwijderen (sent items, attachments, (n)drs, receipts, deleted items) en daarna kunnen compacten.. ook wil het vaak wel eens helpen (met name bij oudere outlook versies) om scanpst te draaien (vaak zijn 3 runs nodig).. afhankelijk van je outlook versie staat dat in "%programfiles%\microsoft office\office", of ergens in "%programfiles%\common files\ . . ."

even een "dir c:\scanpst.exe /s/b" is bij de meeste installaties wel een zekere manier om te vinden waar hij staat als je het niet kunt vinden..

maar goed - om concreter te kunnen reageren als het niet zonder meer direct op te lossen valt - welke versie van outlook?