Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 30-08-2010 17:08:29
Computers & Telefonie

Outlook traag met opstarten

[quote=wilcoagnes schreef op maandag 30 aug 2010, 16:25][quote=wilcoagnes schreef op vrijdag 27 aug 2010, 19:46]als ik op mijn computer outlook wil starten duurt het ontzettend lang.

ik heb outlook 2006 dat staat er als ik outllook opstart.is er ook gewoon een simpeler wijze om alles sneller te laten verlopen? ik heb alles opgeschoond en nog is het traag.

erm.. outlook 2006 ?? zeker weten? daar heb ik echt nog nooit van gehoord.. maar goed - een simpele manier? nee sorry. die is er niet.. het gaat juist om de details, uitvinden wat precies die traagheid veroorzaakt..

nou ja - er is wel een simpele, brute force manier, maar daar schiet je niet veel mee op, en is ook niet per definitie een makkelijke en cost-effective manier: snellere processor en/of snellere harddisks en/of meer geheugen.. sorry.

helaas.. als er zo'n generieke makkelijke manier zou bestaan, dan had in dit geval outlook bijvoorbeeld die zelf wel ingebouwd..

dus zonder verdere details komen we op deze manier niet echt veel verder ben ik bang..

toch een redelijk makkelijke manier (met vrij grote kans van slagen voor de meeste gebruikers die al "geruime tijd" met olk werken): ga in het control panel (configuratie scherm) naar mail / e-mail - en dan data files / gegevensbestands (ofzo?).. dan naar (als het goed is) de enige file die daar staat.. dan iets van settings/instellingen .. daar moet je dan de locatie van dat .pst bestand kunnen zien, en misschien een compact button ofzo..

dat compacten zou geen kwaad kunnen, en aan de hand van de locatie kan je makkelijk kijken hoe groot die pst is . . . veel meer relatief makkelijke algemene speed-ups zonder gedoe zou ik snel niet kunnen bedenken...