Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 24-04-2011 23:09:24
Elektronica & TV

Audiosetje kapot door gebruik andere speakers?


jammer trappist, toch weer niet helemaal goed. als de versterker 10w kan leveren en de speakers zijn b.v. maar 2w, dan kan de versterker inderdaad de speakers 'opblazen'. zijn de speakers daarentegen b.v. 100w, dan gebeurt er verder met de versterker en de speakers helemaal niets, dat werkt gewoon.

het enige wat echt belangrijk is voor de versterker, is de impedantie van de speakers. als de versterker b.v. alleen maar vermogen kan leveren aan speakers met een impedantie van 8 ohm en je sluit op de versterker speakers aan met een impedantie van 4 ohm, dan belast je de versterker te zwaar en loop je het risico de eindtrap van de versterker op te blazen (als deze niet goed beveiligd is tegen overbelasting).

kortom, birdies hoeft alleen maar de aansluitimpedantie van de versterker en de impedantie van de speakers te controleren. als de impedantie van de speakers maar gelijk of hoger is als de aansluitimpedantie van de versterker, dan is er niets aan de hand.

m.vr.gr. freya