Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 31-08-2010 23:49:26
Elektronica & TV

Audiosetje kapot door gebruik andere speakers?

@ mastag:

een versterker heeft de grootste vermogensoverdracht naar z'n belasting wanneer de impedantie van versterker en belasting gelijk zijn.

in dit geval betreft het een modern setje, voor een kleine ruimte, met een (integrated module)versterkertje van 3 watt (zal sinusvermogen zijn) met een impedantie van 4 ohm. de boxen dienen dus ook 4 ohm te zijn. je mag er wel 8 ohm boxen op aansluiten. er zal dan niets stuk gaan.

de geïntegreerde versterkers zijn tegenwoordig zo ontworpen dat ze goed beveiligd zijn.
het theoretische overstuur verhaal van jou en bob kan bij een onbeveiligde, zwaar uitgevoerde versterker (eigenbouw?) mogelijk zijn wanneer de versterker vol uitgestuurd zoveel gelijkstroom kan leveren dat de zwaar uitgevoerde en op aluminium gewikkelde spoelen van de zware luidsprekers daar erg heet van zouden worden.
dat lijkt me bij een goed beveiligd geïntegereerd versterkertje van 3 watt ten ene male onmogelijk!

bovendien zijn de luidsprekers voor gelijkspanning/stroom niet gekoppeld, alleen voor wisselspanning. er zijn tegenwoordig wel veel slechte elco's die slecht tegen warmte kunnen (schaalverkleining) in apparatuur te vinden. zo'n te heet geworden en doorgeslagen elco kan de beveiliging van het eindtrapmodule wel in de beveiliging jagen waardoor geen geluid meer, ook niet op de originele boxen.

dus ben ik het hierin volledig eens met knoop, freya en edwardus.

de kennis van birdies kan dus rustig voor garantie gaan.

hardware error man.