Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 01-09-2010 08:16:10
Elektronica & TV

Audiosetje kapot door gebruik andere speakers?

[quote=hrdwerrorman schreef op dinsdag 31 aug 2010, 23:49]@ mastag:

een versterker heeft de grootste vermogensoverdracht naar z'n belasting wanneer de impedantie van versterker en belasting gelijk zijn.
.

maximale vermogensoverdracht wordt inderdaad bereikt bij gelijke impedantie. dat is bijvoorbeeld belangrijk in antenne en kabelsystemen. daar is aanpassing ook belangrijk ivm reflecties. bij versterkers en eindtrappen is spanningsoverdracht belangrijker. de uitgangsimpedantie van een versterker is veel kleiner dan de belasting, om terugwerking van de belasting naar de versterker te voorkomen. hetzelfde zie je ook bij de ingang van een versterker. daar is de ingangsimpedantie meestal > 10 kohm, terwijl de uitgangsimpedantie van bijvoorbeeld de stuurversterker < 1 kohm is.