Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 01-09-2010 10:33:56
Elektronica & TV

Audiosetje kapot door gebruik andere speakers?

@ pavoordf & bob:

bij praak en muziek zitten bij een goede versterker gruwelijk veel sinussen en geen blokgolven. de versterker zal daar tegen beveiligd zijn, want het laatste is niet om aan te horen en heeft dus geen zin om weer te geven.
het heeft n.m.m. dus geen zin om het in dit verband over blokgolven met oneindig veel harmonischen, wat op zich juist is, te hebben. dat weet zelfs onze zoon die alleen de cursus voor radio-zendamateur geleerd heeft.

jullie theoretiseren er nog maar een beetje met elkaar op los.

doch ik houd me aan het onderwerp: of je met een 50 watt box met een impedantie van 4 of 8 ohm (pavoordf: bij 1 khz.) een 3 watt geïntegreerd versterkertje met een uitgangsimpedantie van 4 ohm op kunt blazen. uit fysiek oogpunt alleen al: ben ik van mening: nee dus.

dat met die koptelefoon luisteren, kan enige diagnose geven, maar niet meer dan dat. het kan zijn dat deze vóór de eindversterker luistert. niet zo waarschijnlijk, maar tóch.

h.