Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 01-09-2010 19:53:26
Geldzaken & Recht

Huisbaas eist aanleg van de tuin

[quote=gerland schreef op woensdag 1 sep 2010, 18:59]het lijkt mij dat de woningbouwvereniging zich hier uitermate redelijk en coulant opstelt.
onrechtvaardig zou ik het beslist niet noemen.

daarentegen is het nu opeens beginnen klagen over bouwafval in de grond, terwijl dat niet eerder gebeurd is en de woning gewoon geaccepteerd is, nu niet bepaald netjes te noemen.
het feit dan naar uw zeggen de wbv "op de hoogte was van haar situatie" betekent niet dat je nu kunt zeggen: "u had er maar rekening mee moeten houden dat ik als huurder mijn afspraken niet na zou komen".
stellen dat de wbv niet mee wil werken, zoals u doet, is bovendien onzinnig. meewerken waaraan?
dat de wbv geen uitzonderingen kan maken ten opzichte van andere huurders lijkt mij ook heel rechtvaardig.

in het citaat uit de het antwoord van de wbv is "kille zakelijkheid" en een "dreigende toon" wat mij betreft ver te zoeken. een zeer fatsoenlijke tekst is het (waarmee iemand natuurlijk niet blij hoeft te zijn, maar dat is iets anders)

dus: met een aantal vrienden de handen uit de mouwen steken om uw vriendin te helpen de boel netjes te maken, lijkt mij een beter idee, dan toch wel misplaatst te gaan zeuren over "mijn rechtvaardigheidsgevoel".

overigens: "meer juridisch ook onderlegd advies" dan van marcel75 kunt u hier niet krijgen.



gut wat een gebrek aan inlevingsvermogen gerland, maar u kunt er ongetwijfeld ook niets aan doen dat uw empathisch vermogen nogal beperkt is. u kunt lezen dat ze meteen gemeld heeft toen ze erachter kwam dat er bouwpuin in de tuin lag die het aanleggen van een grasveldje ernstig hinderde. het is overigens heel normaal in onze samenleving dat in uitzonderlijk situaties er uitzonderingen worden gemaakt in plaats van star en dogmatisch vast te houden aan het gelijkheidsprincipe. dat het u aan gevoel ontbreekt is duidelijk, dat een basaal gevoel voor rechtvaardigheid ook ontbreekt eveneens. ben ik even blij dat ik dan maar een zeur ben, ik weet tenminste wat het is mens te zijn en kan gevoelens hebben van medemenselijkheid iets wat u blijkbaar niet kunt.

uw hele reactie is zinloos en nutteloos en voegt niets toe aan de al gegeven informatie behalve dat dit uw mening is over o.a. zowel mijn persoon als mijn vriendin en de onzinnige vooringenomenheid in de opvatting dat ze wel vrienden zal hebben die haar kunnen helpen................ intellectueel bent u ook al niet sterk ontwikkeld vrees ik want als dat het geval was zou het probleem allang opgelost zijn he, tjonge jonge ik ken u niet en u kent mij niet maar denkt wel van alles te weten (projecteren noemen we dat in onze kringen ) en in dit geval ben ik er erg blij om dat u niet meer bent dan een zwetsend plaatje op een forum.

de bedoeling van dit forum is een antwoord te geven op een vraag niet uw mening te ventileren over die vraag, het onderwerp, of degene die de vraag stelt!