Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
haflinger - 01-09-2010 20:46:18
Geldzaken & Recht

Samenwonen

Beste ts, ik wil nog steeds benadrukken wat ik eerder schreef. houd alle financiën gescheiden en zie er in de jaren dat je vriend in de schulden zit en hij ze aan het afbetalen is, samen uit te komen. ga je samen wonen dan is ook nog minder geld beschikbaar voor de schuldeisers. iedereen mag een vriend hebben. er zullen bij jou geen tandenborstels geteld gaan worden. dat is je reinste kolder!
laat je door anderen schrijvers geen schuldgevoel aanpraten dat je fraude zou plegen of gemeenschapsgeld oppeuzelen; je hebt als wao-er een individuele uitkering dat je zelf 'verdiend' hebt. veel van de vorige schrijvers verwarren wao met bijstand. dat komt uit een andere pot.
ook een kamer onderverhuren aan je vriend is geen oplossing hiervoor; ook jouw meubels, koelkast, tv, pc kunnen dan onder beslag van een deurwaarder komen als je niet kunt aantonen dat dat jouw spullen zijn.
veel sterkte met je beslissing.