Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

robert11
robert11 - 02-09-2010 10:04:59
Geldzaken & Recht

Huisbaas eist aanleg van de tuin

[quote=birdies schreef op donderdag 2 sep 2010, 09:24]toevallig vandaag een artikel in de telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/7535188/__slordige_tuinen_verplicht_opgeknapt__.html?p=4,1">slordige tuinen verplicht opgeknapt

...en terecht birdies!
sommige mensen geven echt niks om om de tuinen en de onderhoudt hiervan. vaak is de vraag of zulke mensen recht hebben of een huis met tuin of een appartement ergens.
na 20 jaren zijn onze buren verhuizen ons tegenover, prachtige tuin, schutting etc...alles altijd zeer keurig onderhoud.
de nieuwe huurder, een alleenstaande vrouw met een kindje heeft een hekel aan tuin werkzaamheden, en dus is de tuin een grote puinhoop met meter hoog onkruiden. de vorige bezitter heeft alles meegenomen, schutting, tegels en de tuin regelrecht in oorspronkelijke staat terug gezet, dus helemaal leeg zoals wij die hebben bekomen24 jaren geleden na oplevering.
maanden lang moesten wij kijken vanuit onze raam tegen een ongelofelijke rotzooi! ik heb de buurvrouw hierover aangesproken dat er teveel klachten waren en dat er iets moest gebeuren, anders komt de bouwvereniging "het" doen! geen geld, bla bla bla...
toen kwamen haar bekenden uit frankrijk (!) met ouwe schuttingplatten en hebben die neergezet dat het een nog grotere schandaal was! een storm, en ik zou die krijgen op mijn auto!
samen met een bekende, hebben we alles opnieuw verankerd met palen die ik nog had, tegels gelegd, ook van ons, enkele bloembakken neergezet, ook van ons inclusief planten die wij over hadden.
intussen zitten we een jaar verder, en het onkruid groeit uit alle voegen en langs de stoep. regelmatig sproei ik onkruidverdelger uit mijn eigen kosten om enigermate een zuiver beeld te hebben in de straat. de vrouw is wel blij en erkentelijk; met suikerfeest en bij terugkeren van vakantie krijgen wij altijd lekkernij!
naast haar woon een iraanse vrouw, beetje gehandicapt, wel heel lief en zij probeer vertwijfelde voortuin goed te onderhouden, en wederom ga ik haar helpen met snoeien waar zij niet kan.
2 vrouwen, 2 sorten voortuinen. zonder hulp komen ze niet verder, maar de vraag is hoe ver hulp geboden moet worden? de een redt het wel en de andere geeft niks om de tuin!
hulp bieden is leuk, maar het moet geen gewoonheid worden, anders is de zin snel over!
voor de ts: ergens beginnen aan de tuin, er is altijd iets te doen! maar wachten op een oplossing van de hemel zal niet helpen!