Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 02-09-2010 20:40:17
Geldzaken & Recht

Huisbaas eist aanleg van de tuin

Misschien kan jij op je fiets het puin gratis wegbrengen, maar waar ik woon moet je voor het "wegbrengen" van puin betalen.

in de grond van de achtertuin ligt veel afval van toen het huis is gebouwd

dus niet van een verbouwing. trouwens hoe iemand met een bijstandsuitkering in een huurhuis gaat verbouwen en hakken en muren uitbreken (puin) is mij niet duidelijk.

bij een zaak over het toewijzen van een vordering (de rekening) bij een rechtszaak, kan je niet zomaar ontbinding van de huurovereenkomst "erbij" doen als eis.

op welke grond kan je dat dan eisen? als de vordering wordt toegewezen en de huurder moet betalen. waarom mag dan de huur opgezegd worden, mits de huur betaald wordt? omdat die de rekening moet gaan betalen? daarop wordt geen huurontbinding toegewezen, hoe kom je erbij. als de huurder wint en niet hoeft te betalen, op welke grond moet de rechter dan huurontbinding toewijzen???

zoals marcel al zei kan het grond zijn voor ontbinding van de huurovereenkomst

ja, uiteindelijk, maar dan ben je al wel heel veel stappen verder voordat je bij dat punt aangeland bent.

vladja