Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-09-2010 21:48:23
Huishouden & Energie

Ongevraagde overstap energieleverancier

Robinho90

ik denk dat jij niet iemand aan de telefoon gehad hebt van besparen-kan.nl. waarschijnlijk is het een colporteur van essent zelf geweest die je heeft belazerd. wat je kunt doen is, de voicelog opvragen bij essent en bij eneco telefonisch en schriftelijk aangeven dat jij niet accoord gaat met de switch en bij hen wilt blijven. vervolgens schrijf je essent ook een brief dat je onder geen beding accoord gaat met de switch en dat je hen zonodig in rechte zult betrekken (dagvaarden). geef in die brief ook aan, dat alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten zonodig op hen verhaalt zullen worden.

voorbeeld modelbrief (zelf aanpassen):

schrijf deze ********firma een aangetekende brief met bewijs van ontvangst.
modelbrief ongewenste switch
[naam energiebedrijf]
[adres energiebedrijf]
[postcode en woonplaats energiebedrijf]
[plaats], [datum]
betreft: ongewenste switch
geachte meneer, mevrouw,
hierbij laat ik u weten, dat ik tijdens het telefonisch onderhoud d.d. (datum) geen overeenkomst met u ben aangegaan. ik heb uitsluitend gevraagd om nadere informatie en niet meer dan dat. ik wens nog steeds elektriciteit, gas [weglaten wat niet van toepassing is] af te nemen van [na(a)m(en) van uw vorige leverancier(s)].
omdat u reeds onrechtmatig een leverancierswitch heeft ingediend, eis ik van u, dat u dit per direct – zonder bijkomende kosten - ongedaan maakt en ervoor zorgt dat ik weer elektriciteit, gas [weglaten wat niet van toepassing is] afneem van [na(a)m(en) van uw vorige leverancier(s)].
indien u blijft bij uw standpunt dat uw bedrijf met mij een contract zou hebben gesloten, of indien u binnen vier weken niet tegemoet komt aan mijn verzoek om de switch ongedaan te maken, dan zal ik mij richten tot de geschillencommissie energie en water en alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten indien van toepassing op u verhalen.
[uw naam]
[uw handtekening]
[uw adres]
[uw postcode, woonplaats]
note: zet de handtekening dwars door het adres, zodat deze fraaie firma geen valsheid in geschrifte kan plegen.

http://www.geldenrecht.nl/levensloop/wonen/gasenlicht/2483487/hoe_houd_ik_mij_energiebedrijven_van_het_lijf.html">http://www.geldenrecht.nl/levensloop/wonen/gasenlicht/2483487/hoe_houd_ik_mij_energiebedrijven_van_het_lijf.html

sukses en met vriendelijke groet, readac.