Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 05-09-2010 23:59:52
Elektronica & TV

Antenneversterker direct op kabelaansluiting werkt niet

Dag henson,

vermoedelijk is het signaal direct van de kabel te sterk voor het versterkertje, dat daarmee overstuurd raakt. daardoor krijg je allerlei vreemde mengproducten in het versterkertje waar de tv geen chocola van kan maken.

heb je de kabel en de plugs van beneden naar boven al gecontroleerd op losse contacten en de kabelkwaliteit? de plugs moeten geheel van metaal zijn. de rest is inferieur. soms wordt de kabel naar boven uit elkaar getrokken wanneer het een beetje moeilijk gaat. was de kabel moeilijk in de buis te trekken, zal het dat zijn.

beter kun je dan de oude coaxkabel weer uit de buis trekken en eerst in de lege buis van boven naar beneden een paar theelepeltjes talkpoeder gooien en die met kracht door de buis blazen. de buis wordt daardoor van binnen gladder en je blaast er meteen eventuele zandkorreltjes uit.
dan de trekveer er in en de coaxkabel gestrekt uitleggen en ook wat intalken door deze door wat talkpoeder in de hand te trekken.
daarna de coaxkabel over 20 cm van de buitenmantel ontdoen zonder het "breiwerk" te beschadigen. de isolatie van de binnenader en de koperfolie over 15 cm verwijderen. dan de binnenader met het breiwerk strekken en1 (à 2 keer indien mogelijk) maal door het oog van de trekveer halen tot 1 cm van de plek waar de binnenisolatie verwijderd is. het resterende stuk binnenader met breiwerk na het oog terugslaan en om de dikkere 5 à 6 cm draaien. met een draadje op elkaar fixeren. zo krijg je een geleidelijke overgang van de dunne veer naar de dikkere buitenmantel van de kabel.
het makkelijkste is van boven naar beneden trekken: iemand voert de ingetalkte kabel van boven af door geleidelijk duwen in de buis en beneden wordt met juist voldoende kracht getrokken dat het invoeren beneden gevoeld kan worden door het uittreden van de trekveer uit de buis. dat vereist goede afspraak en teamwork! de trekker trekt dus met gevoel!
gebruik goede kabel met "gebreide" afscherming en daaronder een koperfolie. minstens 6 à 7 mm dik.

of is de kabel in het zicht gelegd met scherpe knikbochten? dat mag met coaxkabel niet! de radius van een bocht moet ongeveer 8 à 10 maal de kabeldiameter zijn, anders krijg je vreemde stootplaatsen in de kabel die het eigenlijke signaal tegen kunnen werken waardoor dit sterk kan verzwakken.

mogelijk maken deze aanwijzingen een versterker al overbodig.

hardware error man.