Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 06-09-2010 00:31:24
Geldzaken & Recht

Spaarbeleg

Dag capel,

de naam zegt het al: spaar beleg.

je hebt dus gespaard en daarbij met (een deel van) het gespaarde bedrag belegd of laten beleggen.
met sparen kan je ingelegde bedrag gelijk blijven of iets verhogen.
met beleggen kan je ingelegde bedrag (sterk) verminderen, gelijk blijven of (sterk) verhogen.

in het laatste zit dus een risico dat het ingelegde bedrag zoals nu (sterk) verminderd, nu de beurzen een tijdje geleden zijn gekelderd. dat kan ook weer omhoog gaan, doch dat kan ook nog lang duren. beleggen is vaak een zaak van lange termijn denken. daarom kun je beter niet beleggen met geld dat je binnen afzienbare tijd ergens voor nodig hebt. bovendien kost het aanhouden van een effectendepôt jaarlijks (flink) geld.

je bent niet de enige die tot zo'n 60 % van het belegde kapitaal theoretisch is kwijtgeraakt. voor de meesten is dat percentage al weer een aardig minder geworden tot zelfs winst.

of je uit deze situatie nog wat kunt halen hangt o.a. af van hoe de "winst"situatie je indertijd op papier voorgespiegeld is "toen de bomen nog tot in de hemel groeiden."

hardware error man.