Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 06-09-2010 15:10:57
Geldzaken & Recht

Spaarbeleg

Spaarbeleg?

van dit soort constructies wordt de bank altijd beter van, want een bank ontleent aan haar activiteit inkomsten en dat wordt door de klant betaald.
van wat er niet opgaat aan kosten moet overzichtelijk voor de klant worden belegd. het is handig om te weten welke aandelen met dat geld zijn gekocht om zelf na te kunnen gaan of de bank waarheid vertelt over het behaalde rendement.

dat het saldo negatief kán gaan worden is mij in ieder geval niet onbekend maar het is geen (door de klant) beoogd effect. en de bank zal er ook niet gelukkig mee zijn dat dat de klant overkomt; maar de bank heeft er wel aan verdiend.

veel beter is om het geld zelf op een rekening te zetten of zelf te gaan beleggen want dan is de kans misschien groter dat het kapitaal onaangetast blijft maar er is ook in dat geval geen garantie dat het geld integraal terugkomt.

hooguit kan de bank kwalijk worden genomen dat zij niet voldoende duidelijk is geweest (er wordt meestal wel wat info achtergehouden ~ informatie die de klant altijd wel zal afschrikken om het product af te nemen) en hoe het bedrag wordt besteed (en welk deel is opgegaan aan kosten).