Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 06-09-2010 16:46:38
Elektronica & TV

Antenneversterker direct op kabelaansluiting werkt niet

@ bbert:

goed dat je mij met 55 jaar draad- en 45 jaar coax trekervaring nog leert hoe je draad moet trekken. ik werk nog dagelijks met coaxkabel. twee dingen kan ik je nog wel zeggen:

1: wanneer een coaxkabel in de buis getrokken kon worden kan een goede veer (stalen, met binnendraad en messing appendages, niet zo'n plastic frutsel) er zeker door.
2: je mag blij zijn dat je de coaxkabel, die al langer in een buis zit, er uit kunt trekken zonder dat je de veer er ook gelijktijdig en bij in moet trekken.

@ henson:

het verdient dan ook aanbeveling, wanneer de coaxkabel slecht terug te trekken is, eerst wat talkpoeder in de buis met de coax te blazen en eventueel aan het andere einde een trekpoging te wagen.
ik prefereer om beneden terug te trekken, omdat dan meteen evt. zand/bouwrommel meekomt. dat ben je dan alvast kwijt.

zoals erik ook al opmerkt:
wanneer er een goede splitter, kabel en plugs gebruikt wordt, zal een versterker meestal meestal niet nodig zijn.

je schrijft over de versterker:
"op je kabel komt een signaal binnen dat gaat van analoog tot digitaal."

dit gegeven heeft sec niets met frequentie te maken.
wanneer het een analoog signaal is, kan een versterker van 80 mhz tot 900 mhz zinvol zijn, doch alleen in een metalen doos. net als de kabel en de plugs, afgeschermd dus.

wanneer het een digitaal signaal betreft, is een bandversterker zinvoller dan een breedband versterker. alles onder de 470 mhz (band 1,2 en 3)en boven de 900 mhz versterken is niet zinvol. daar kun je alleen maar last mee krijgen. dus een band 4 en 5 versterker in metalen behuizing is dan het beste.

h.