Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-09-2010 17:22:20
Computers & Telefonie

Webbrowser spel

Deze zaken zijn herkenbaar en mij ook ter ore gekomen. sinds september 2009 speel ik banditwars, ook een spel van otg en praktisch hetzelfde als banditi.

op banditwars loopt het ook de spuigaten uit, met name als het gaat om het gedrag van de moderators. ze verzieken het spel, pesten spelers tot in den treure en maken misbruik van bugs. tevens snoeren ze iedereen de mond die tegen ze ingaat door ze voor het beledigen van moderators direct te bannen. andersom is er niets tegen te doen. zo ben ik door een moderator op het forum vergeleken met een stinkdier.

tevens wordt er ook niets aan klachten gedaan. laatst heb ik cc gekocht maar niet ontvangen. dit heb ik gemeld maar hier wordt niets mee gedaan. na 3 weken kreeg ik bericht terug van de moderator dat hij in het andere land zijn berichten niet las. inmiddels zijn we 6 weken verder en heb ik mijn cc nog niet ontvangen. dit zal wel nooit gebeuren.

vandaag heb ik bij otg een klacht ingediend inzake het gedrag van de moderators op banditwars. de klacht heb ik daarna op het forum geplaatst en deze is na 15 minuten weg gehaald, bijna zeker door de moderator waar alles om draait. hij was als enige online.

we zullen zien of hier wat mee gedaan wordt...

hierbij mijn klachtenbrief:


geachte heer / mevrouw,

ik doe u dit schrijven toekomen als speler van een otg spel, namelijk banditwars. mijn schrijven is een officiële klacht inzake het functioneren van de moderators aldaar. mijn keuze om via deze weg contact met u te zoeken is simpelweg omdat de officiële weg niet toegankelijk is voor mij. normaliter behoor je als speler met een klacht naar een moderator te stappen, echter dit is niet mogelijk aangezien het juist het functioneren van een drietal moderatoren betreft.

september 2009 ben ik begonnen met het spelen van banditwars. destijds een nieuw spel en het ontdekken waard ben ik begonnen met spelen. het spel is een leuk spel, mede doordat je het met anderen uit het hele land kunt spelen. maar juist dit aspect aan het spel is ook het gevaar. het is een spel met mensen en niet iedereen speelt helaas met goede bedoelingen. sinds 2 maanden is het spel uitgebreid met een nieuw land en daar is veel ellende begonnen. waar de moderatoren in het eerste land, japan, soms al op een negatieve manier met spelers om gingen is dat in het nieuwe land de spuigaten uitgelopen. zodanig dat vele spelers vanwege hun gedrag weglopen bij het spel en stoppen met spelen.

in het spel zijn de moderatoren erniemithras, decileneil, foa, jvs en nancy actief. nancy is de enige die de spelers nog fatsoenlijk te woord staat en helpt indien er vragen of klachten zijn. een voorbeeld daarvan is dat als er cc niet ontvangen zijn zij dit probleem oppakt en doorgaans met een week recht gezet is.

de andere moderatoren zijn allen spelers die in japan in dezelfde familie zaten. in het nieuwe land, zuid afrika, hebben zij zich opgesplitst in 2 families. de klacht inzake het handelen van de moderatoren spitst zich met name toe op erniemithras, die in zijn gedrag de andere moderatoren decileneil, foa en jvs meeneemt. moderator erniemithras is iemand die verbaal erg goed is, zo goed zelfs dat er eigenlijk weinig spelers zijn die hem verbaal aankunnen. van de kinderen die het spel spelen is dat te begrijpen, maar zelfs de volwassenen (waaronder ik) hebben heel erg veel moeite met zijn verbale kracht.

via deze weg is het wat lastig uitleggen en daarom ondersteun ik dit bericht door middel van gemaakte print screens waarin duidelijk wordt hoe deze persoon met de leden omgaat. de problemen die wij ondervinden kunnen in 2 dingen algemeen samengevat worden:

- hij duldt geen tegenspraak / discussie en zijn handelen is altijd correct in zijn ogen; is een speler het hier niet mee eens dan krijgt deze een pb block / chatban of officiële waarschuwing
- hij heeft een zodanige invloed op de sfeer door zijn pesterijen en het opzetten van spelers tegen elkaar dat mensen kapot er van zijn, dat de chat leeggelopen is en dat mensen stoppen omdat ze zeer veel hinder/problemen ondervinden van het digitaal pesten, zo ook ik.

ik heb een aantal print screens bijgevoegd. deze print screens bevatten met name insinuaties die gedaan worden door erniemithras. daarnaast ook wat frustraties en irritaties door diverse spelers richting zijn gedrag. daarnaast zit er 1 tussen waarin hij mij heeft uitgemaakt voor stinkdier op het forum. ook laat het zien dat hij een topic aanmaakt waarin hij een ruzie uitvecht met een lid van mijn familie en daarna het topic direct sluit zodat er geen discussie kan ontstaan en er zit een plaatje tussen waaruit blijkt dat als hij het op een familie gemunt heeft hij zelfs niet schuwt om zijn moderator functie te gebruiken door betreffende personen chatbans te geven omdat hij alles opvat als belediging. ook zaken als respectpunten geven en je daarna vermoorden; of deze geven met als mededeling dat je die verdiend omdat zijn familie je geld heeft laten uitgeven.... van die subtiele en kleine pesterijtjes.
het is dus een compilatie van een aantal zaken waar meerdere spelers en families last van hebben. andere spelers kunnen deze praktijken bevestigen en hebben soortgelijke voorbeelden. deze dingen gebeuren dagelijks, niet af en toe maar simpelweg elke dag maak je wel iets nieuws mee; soms meerdere dingen op 1 dag.

daarnaast nemen de moderatoren de spelers niet serieus. enige tijd geleden kwam er een functie als full moderator vacant. er werd op het forum melding van gemaakt en we konden solliciteren. zo gezegd, zo gedaan en de reacties stroomden binnen. er sprong 1 reactie uit, alsof iemand een sollicitatiebrief schreef voor zijn droombaan. deze reactie was van decileneil. hij kreeg de functie. later volgde er een gesprek op skype tussen beide heren en mij en gaven zij in bedekte woorden toe dat erniemithras de brief had geschreven voor decileneil... ook heb ik een print screen bijgevoegd waarin duidelijk te zien dat een moderator gebruik heeft gemaakt van bug. de servertijden liepen niet goed en door je browsergegevens te wissen kun je hiermee spelen. zo zie je dat foa iemand vermoord heeft door een servertijd te wijzigen en deze voor te laten lopen. volgens mij is dat misbruik maken van een bug wat een directe permanente ban oplevert, althans voor ons dan; niet voor de moderatoren blijkbaar.

na deze informatie kan ik mij voorstellen dat otg verbaasd is, maar wellicht ook in gesprek wil; al is het maar omdat een email onvoldoende houvast biedt en begrijpelijkerwijs de zender ervan ook onderzocht moet worden. een verhaal heeft uiteraard twee kanten. van mijn kant uit durf ik wel te zeggen dat ik niet alleen namens mijzelf spreek; er zijn reeds een stuk of 15 spelers (trouwe spelers die al lang spelen) die gestopt zijn met dit spel vanwege het gedrag van erniemithras, en in mindere mate van decileneil en foa. naast deze groep is er nog een grote groep die twijfelt.

wat wil ik bereiken met dit bericht? ik wil dat het spel weer leuk wordt om te spelen, dat de sfeer weer goed is en dat men zich "veilig" kan voelen. in mijn (en onze) optiek kan dit alleen als erniemithras, decileneil en foa verdwijnen uit het spel en als moderator en er moderatoren aangesteld worden die het spel niet spelen en open staan voor spelers. wij zijn bereidt te betalen voor een internetspel, maar niet op deze manier!

wilt u naar aanleiding van dit bericht contact opnemen met ondergetekende? dit kan. mijn gegevens zijn de volgende:

gegevens verwijderd ivm privacy.

tot slot wil ik u verzoeken om vetrouwelijk met dit bericht en met mijn persoonlijke gegevens om te gaan.

ik ben bereid e.e.a. persoonlijk / telefonisch toe te lichten. ook andere spelers zijn hiertoe bereidt.

een reactie uwerzijds zie ik graag tegemoet.

met vriendelijke groet,