Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-09-2010 11:30:06
Geldzaken & Recht

Visboete

Mmm, als het goed is staat op de toegezonden beschikking ook dat je een beroepschrift kunt indienen bij de officier van justitie. de adresgegevens daarvan staan als het goed is ook vermeld op de beschikking. laat je zoon (als hij meerderjarig is althans) een brief naartoe sturen, voorzien van een dagtekening en handtekening. is hij minderjarig (waar ik wel vanuit ga gelet op het verhaal van het halt-bureau), dan kunt u die brief als wettelijk vertegenwoordiger ook sturen. zet dat dan wel met zoveel woorden in uw beroepschrift.

verder vermeldt u het verhaal zoals u het hier gedaan hebt en wacht verder af. vergeet ook niet te melden dat volgens u de boete € 130,-- is en geen € 200,--.

mocht de officier het beroep afwijzen, dan kunt u alsnog naar de rechter.

overigens zorgt het indienen van een beroepschrift bij de officier van justitie wel voor uitstel van betaling. gaat u daarna door naar de rechtbank, dan zult u wel de boete als borg moeten betalen. krijgt u gelijk, dan krijgt u uw geld terug. krijgt u geen gelijk, dan is de boete betaald.