Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 10-09-2010 09:58:45
Computers & Telefonie

Draadloos internetverbinding

Ok onbeveiligd werkt, dat scheelt een stuk. dat je sleutel als veel korter wordt getoond is geen probleem, dat is gewoon om te maskeren.

wat je wel moet doen is de juiste sleutel invoeren én het juiste type versleuteling kiezen, dus wep of wpa-psk + tkip of wpa + aes etc.
zorg er wel voor dat je de sleutel in de router goed kiest, ik weet dat er problemen kunnen komen door sommige tekens zoals een apostrophe (', single quote). begin eenvoudig, kies een simpele sleutel die je zonder fouten kunt intikken (bijv. mijnsleutel).

als dat eenmaal werkt kun je de sleutel moeilijker gaan maken, je kunt bijv. op https://www.grc.com/passwords.htm">grc.com hele goeie wachtwoorden laten genereren, gebruik wel copy/paste.

het instellen van de router z'n draadloze instellingen moet je sowieso via een draad doen, ook al heb je wel een draadloze verbinding.