Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pb
pbarendse - 11-09-2010 12:54:03
Computers & Telefonie

Gehackt????

[quote=erik9472 schreef op zaterdag 11 sep 2010, 02:54]al heel wat antwoorden langs zien gaan. maar weinig juiste. het emailadres van je dochter wordt gebruikt voor spam doorzending. er staat 1 reactie die aangeeft dat je met "malwarebyte anti malware" moet scannen. mbam downloaden (gratis versie) installeren, updaten en uitgebreide scan doen. groot kans dat er wat gevonden wordt. infectie door mbam laten verwijderen.
gmail heeft al een prima spamfilter dus hoef je die niet meer te installeren.
ik ga er vanuit dat je een virusscanner gebruikt. dus daar hoef je niets aan te wijzigen.
tenzij je avg free gebruikt dan zou je kunnen wisselen naar avast (free)wel registreren
alleen * invullen.
als mbam niets oplevert kun je op internet contact zoeken met een computerforum
bv helpmij of nationaalcomputerforum. zij kunnen je meestal wel helpen je computer infectievrij te krijgen

zo, dus meneer erik9472 heeft de wijsheid in pacht en kan van afstand precies zien wat er aan de hand is? dat is knap... je zadelt de vraagsteller namelijk met een hoop werk op dat waarschijnlijk helemaal niet nodig heeft. eén blik in de mail headers en het wordt meteen duidelijk waar de mail vandaan komt aan de hand van het ip-adres. zeer waarschijnlijk zal blijken dat dit uit zuid-amerika of azië afkomstig is en dus niet van de pc van de dochter kan komen.