Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 12-09-2010 16:21:37
Computers & Telefonie

Telfort modem probleem?


hallo hendrikbos,

met de intrain-snelheid kun je zien wat de maximale downloadsnelheid 'zou kunnen zijn'. de snelheid waarmee je daadwerkelijk download is ook nog van veel andere factoren afhankelijk. bijvoorbeeld, hoe snel wordt het aan de andere kant van de lijn 'ge-upload'.
verschillende websites waarmee je de downloadsnelheid meet geven dus ook verschillende resultaten.

het 'probleem' zou ik in ieder geval niet in je eigen netwerk zoeken. je hebt een 100mbps netwerk en dat werkt, gezien de metingen, prima. andere kabels, netwerkadapters of routers proberen heeft dus geen enkele zin.

tja en of je nu met 12, 14 of 16 mbps download, zoveel maakt dat in de praktijk toch ook weer niet uit? (persoonlijk zou ik mij daar toch niet zo druk om maken, maar dat is uiteraard mijn mening)

mijn conclusie:
met je hardware is niets mis. je netwerk is prima, je modem traint op voldoende snelheid in, dus het probleem lijkt mij toch 'buiten de deur' te zitten. kwaliteit kabels in de grond naar de centrale, afstand tot de centrale, apparatuur in de centrale enz. enz.
verschillen tussen modems heb je altijd. daar zit hardware in met bepaalde toleranties, dus verschillende modems (zelfde merk, zelfde type) presteren (binnen zekere grenzen) verschillend en presteren dus nooit precies gelijk.

m.vr.gr. freya