Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 12-09-2010 18:41:45
Computers & Telefonie

Telfort modem probleem?


ja, maar zoals ik al aangaf, de intrainsnelheid is de maximaal haalbare snelheid (afhankelijk van kwaliteit kabels, enz.) en de werkelijke downloadsnelheid is óók nog eens afhankelijk van o.a. de uploadsnelheid aan de andere kant van de lijn.

vergeet ook niet dat steeds meer mensen gebruik maken van het internet, dus ook websites hebben te maken met een steeds hogere belasting. als jij een groot bestand van een server download en die server heeft het ook nog eens heel erg druk met andere zaken, dan kan het best zo zijn dat jij niet aan je maximale downloadsnelheid komt. ook het tijdstip op de dag zal ongetwijfeld van invloed zijn op je meetresultaten.

ik wil alleen maar zeggen dat je niet kunt stellen dat wanneer je intrainsnelheid 16mbps is, je dan ook een gegarandeerde downloadsnelheid van 16mbps hebt.

en dat je het snelheidsverschil merkt bij het downloaden van grote bestanden, oké, maar bij het laden van een 'gewone' website? hoe groot is een gemiddelde webpagina? een paar honderd kilobyte? bij dergelijke snelheden is dat geladen in een paar tienden van een seconde. maakt het dan nog wat uit of het dan 0,4 seconde of 0,5 seconde is? en als het dan toch nog enkele seconden duurt vóór het geheel op je scherm staat, dan kunnen er ook nog andere zaken een rol spelen. hoe druk is je eigen computer bezig? videodrivers up-to-date?

je zegt dat er aan je computer en de verbindingen niets is veranderd t.o.v. het verleden, maar is dat dan wel zo? zou er op je computer niet iets aan de hand kunnen zijn waardoor alles (net) niet 100% optimaal verloopt?

freya



freya



freya