Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 12-09-2010 20:42:42
Computers & Telefonie

Telfort modem probleem?

[quote=edwardus schreef op zondag 12 sep 2010, 18:43]
voor de begripsvorming: de intrainsnelheid die het modem vermeldt op de status pagina is de juiste waarde. 2 verschillende modems geven beide deze snelheid aan, dat bevestigt alleen maar dat het niet aan de wan zijde ligt. speedtest sites zijn leuk ter indicatie, maar niet betrouwbaar genoeg. veel beter is de ftp test.

nu de vraag wat het wél is. heb je al eens een ftp-test gedaan met slechts 1 pc rechtstreeks aan het modem gekoppeld? dus zonder switch en zonder draadloze verbinding en zonder dat er verder verkeer genereert op het netwerk. er bestaat een mogeilijkheid van een besmette pc, heb je ook al eens getest met een linux livecd?

met betrekking tot de speedtest (deze werkt sneller dan de ftp-test) heb ik aangegeven dat de meting voor mij een relatieve waarde heeft, omdat ik deze test vanaf het begin van mijn telfort avontuur regelmatig gebruikt heb en daarom belangrijk als indicator is voor eventuele veranderingen.

ik heb alle computers afzonderlijk direct op het modem aangesloten gehad en de ftp-test uitgevoerd, maar geen verandering. de ftp-test (12,8kps) van telfort komt nog lager uit dan de meting met de speedtest (13,5kbps).

ook ik ben tot de conclusie gekomen dat de wan-zijde van het modem acceptabel goed werkt. want ik woon nog geen driehonderd meter afstand van de telefooncentrale.

draadloos heb ik niet. ik werk met windows xp - sp3.
de upstream intrainsnelheid is 1064kbps.

in het geval van een mogelijke besmetting, zouden alle computers besmet moeten zijn; en dat lijkt me niet erg aannemelijk.