Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 12-09-2010 21:14:45
Computers & Telefonie

Telfort modem probleem?

[quote=freya schreef op zondag 12 sep 2010, 18:41]
ja, maar zoals ik al aangaf, de intrainsnelheid is de maximaal haalbare snelheid (afhankelijk van kwaliteit kabels, enz.) en de werkelijke downloadsnelheid is óók nog eens afhankelijk van o.a. de uploadsnelheid aan de andere kant van de lijn.

vergeet ook niet dat steeds meer mensen gebruik maken van het internet, dus ook websites hebben te maken met een steeds hogere belasting. als jij een groot bestand van een server download en die server heeft het ook nog eens heel erg druk met andere zaken, dan kan het best zo zijn dat jij niet aan je maximale downloadsnelheid komt. ook het tijdstip op de dag zal ongetwijfeld van invloed zijn op je meetresultaten.

ik wil alleen maar zeggen dat je niet kunt stellen dat wanneer je intrainsnelheid 16mbps is, je dan ook een gegarandeerde downloadsnelheid van 16mbps hebt...

freya


dat ben ik met je eens freya, maar mijn metingen zijn relatieve metingen. wanneer ik nu een bekende website oproep, dan neemt dat merkbaar meer tijd in beslag dan in het begin (ten tijde van de 15,5kbps).

ik begin ook steeds meer het beeld te krijgen dat al die intenet providers die zo goedkoop(?) zijn, uiteindlijk gaan sjoemelen met de werkelijk haalbare downloadsnelheid onder invloed van het aantal aansluitingen (gebruikers) op het netwerk. met probeert de investeringskosten voor het netwerk natuurlijk zo laag mogelijk te houden. want hun winst wordt mede bepaald door zoveel mogelijk gebruikers op een bepaald netwerk te zetten, met als gevolg dat de downloadsnelheid zakt. de intrainsnelheden (down/up) zijn dan wel oké, maar die zijn dan niet meer bepalend voor de uiteindelijke download- en uploadsnelheid voor de gebruiker.
triest eigenlijk dat telfort daar met geen woord over gesproken heeft. dat was kennelijk te veel openheid.

zoals de zaak er nu voorstaat staat mijn besluit vast om telfort vaarwel te zeggen. ook op ip's is natuurlijk van toepassing: dat alle waar zijn prijs heeft.