Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

po
polderlaptop - 12-09-2010 22:15:59
Computers & Telefonie

Help security tool

Nog een aanvulling op het probleem om security tools te verwijderen.
bij mij lukte het downloaden van de mbam (malwarebytes anti malware)- software niet maar het lukte wel via een andere pc en usb-stick dit programma over te brengen naar de besmette laptop. echter het programma wilde niet openen op de laptop door een blokkade van security tools. vervolgens van de site http://nl.pcthreat.com/parasitebyid-8345nl.html de instructies gevolgd en het programma spyhunter scanner gedownload. dit programma wordt voorafgegaan door het downloaden van het programma shdownloader.exe waarschijnlijk om de downloadblokkering van security tools te verwijderen.
installeren van shdownloader.exe en daarna spyhunter lukte wel. openen van spyhunter en de scan uitvoeren geeft een aardige lijst van kwaadaardige malware-objecten (ca.70 ) die ongevraagd gegevens doorsturen naar wie weet welke “big brother”. om de infecties te repareren moet je echter de geregistreerde versie van spyhunter aanschaffen. dat wilde ik wel doen maar ik kon alleen met creditcard betalen en dat was iets teveel gevraagd na mijn ervaringen met security tools.
vervolgens mbam geprobeerd te installeren en dat lukte nu wel (misschien lukt dat ook wel nadat shdownloader.exe geïnstalleerd is) en de scan van mbam gaf 11 geïnfecteerde bestanden. mbam reparatie uit laten voeren en voila: security tools was verwijderd.