Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 13-09-2010 11:47:02
Garantie & Verzekeringen

Geen recht op vergoeding na diefstal

Van reisverzekeringen is het bekend dag dagtripjes hier niet onder vallen, zie de voorwaarden.

bij vrijwel alle verzekeringen voor inboedel staat in de voorwaarden dat er sporen van braak moeten zijn, willen ze tot vergoeding overgaan. de maatschappijen willen dat een verzekerde zijn spullen beschermt door ervoor te zorgen dat alles afgesloten is en niet iemand door de open achterdeur/openstaand raam naar binnen kan gaan om iets mee te nemen. dan maak je ze het wel erg gemakkelijk.

het goed beveiligen van inboedel, die buitenshuis blijft, is hetzelfde. een kast zonder toezicht met een eenvoudig slot is geen goed beveiligde opbergplaats. net als een kast, die eenvoudig te openen is zonder braakschade.

daarbij geldt ook dat braaksporen daarvoor niet voldoende zijn voor een uitkering. een laptop, die in de auto (voor het grijpen ligt), wordt meestal niet vergoed bij inbraak in de auto.

vladja