Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-09-2010 22:30:40
Huishouden & Energie

Schoorsteenveegset

Dag village:

bijna 20 jaar veeg ik mijn eigen schoorsteen, soms bij slecht hout 2 x p/j.
eerst had ik een veegset van gamma: touw, borstel en kogel van 1 à 2 kg. de borstel was gemaakt van +/- 0,5 mm ronde staaldraadjes voor de "veegharen" die gefixeerd waren door deze tussen 2 of 3 stukken 5 mm dik rond draad in elkaar te draaien.
enige jaren veegde ik ik daarmee, tot ik tussen het roet steeds meer stukjes ronde staaldraadjes vond, welke aan de spiraal waarin ze gefixeerd waren, afgebroken waren. metaalmoeheid op de zwakste plek, omdat de ronde staaldraadjes tussen de dikke draden bij het in elkaar twisten geplet waren.

daarna kocht ik bij een goede ijzerwarenzaak en een kachelspeciaalzaak beide een nieuwe borstel. de "borstelharen" hiervan zijn plat staal, +/- 0,5 mm dik en 2 mm breed van gehard (veren)staal. ze zijn met de platte kant over elkaar rondom een buisje gelegd waarna tussen 2 flenzen geplet zijn. er zijn 2 borstels boven elkaar gemonteerd met het buisje als afstandstuk tussen de beide borstels.

de kogel en het touw monteerde ik daar aan middels 1 stuk m6 draadstang en 2 stuks m6 schroefdraad (hijs)ogen en met deze combinatie veeg ik al weer vele jaren, zonder dat zich de platte staafjes "borstelharen" lossen of afbreken. dit type borstel veegt ook beter dan de gamma borstel omdat ze wat stugger is.

misschien dat je met mijn ervaring voordeel kunt doen. goedkoop was hier ook duurkoop!

hardware error man.